VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft de titelaspiraties nog eens luister bijgezet door opnieuw een monsterscore te behalen. Een week nadat OJC Rosmalen werd weggevaagd (0-6) deed men er zaterdagavond tegen Dongen nog eens een schepje bovenop met een onvervalste negenklapper.

Met Joey Veerman en Alex Plat in de basis die opnieuw speeltijd mochten maken na blessureleed was de ploeg van trainer/coach Johan Steur niet te houden. Het arme Dongen werd in het Kras-Stadion van het kastje naar de muur gestuurd en feitelijk was het duel al binnen het half uur beslist.

Al in de 3e minuut opende Martijn Kaars de score op aangeven van Kevin van Gaasteren en was het de toch al in vorm zijnde Dani van der Moot, verleden week goed voor vijf treffers, die tweemaal het net vond. Tussendoor prikte ook Derry John Murkin nog een goaltje mee. Via Joey Veerman, Kaars en Van der Moot liepen de Volendamse beloften al voor de rust uit naar een zevenklapper.

Die zevenklapper werd echter een negenklapper. Van der Moot maakte al snel na de rust zijn vierde van de avond waarna de thuisploeg wat gas terug nam. Een kwartier voor tijd bepaalde Mike Eerdhuijzen de eindstand op 9-0.

Door de overwinning is de voorsprong van Jong FC Volendam op directe concurrent UNA zes punten. Komende dinsdag komt de ploeg van Steur opnieuw in actie om het restant van de wedstrijd tegen Quick uit te spelen. Eerder dit seizoen werd het duel na 45 minuten bij een 0-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter.

Jong FC Volendam - Dongen 9-0 (7-0)
3. Martijn Kaars 1-0
7. Dani van der Moot 2-0
24. Derry John Murkin 3-0
30. Dani van der Moot 4-0
32. Joey Veerman 5-0
38. Martijn Kaars 6-0
42. Dani van der Moot 7-0