VOLENDAM - FC Volendam kon het nieuwe jaar niet beter beginnen. Afgelopen zondag werd concurrent voor een play-offticket Almere City FC met 0-2 opzijgezet. Ook in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar willen de Volendammers tegen alweer een concurrent opnieuw goede zaken doen. Komende vrijdag moet het FC Eindhoven, dat twee punten minder heeft, van zich af zien te schudden. De wedstrijd in het KRAS Stadion begint om 20.00 uur.

De punten meenemen en de wedstrijd snel vergeten. Dat was zo ongeveer de boodschap die trainer Hans de Koning na afloop van het duel van afgelopen zondag meegaf aan zijn mannen. De Volendammers gingen in het winderige Almere het beste om met de weersomstandigheden, die goed voetbal onmogelijk maakten. Kevin Visser en Nick Doodeman, die tot zijn verbazing een corner rechtstreeks in de verre hoek zag ploffen, verzorgden de doelpunten. De ‘goednieuwshow’ werd compleet gemaakt met de succesvolle rentree van Jordi van Stappershoef, die na ruim drieënhalve maand in de lappenmand te hebben gezeten met een hersenschudding volledig is hersteld. Met een aantal uitstekende reddingen stond hij aan de basis van de 0-2 overwinning.

Grote middenmoot
Ook FC Eindhoven schoot bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie uit de startblokken. In de slotfase won het met 3-2 van NEC. Het heeft met Branco van den Boomen een veelscorende middenvelder in huis (topscorer met zes treffers) die daarnaast goed in staat is het spel te verdelen. Met de winstpartij behouden de Eindhovenaren de aansluiting met de grote middenmoot in deze competitie. Het verschil tussen nummer negen Cambuur (29 punten) en nummer zestien Telstar (23) is slechts zes punten. FC Volendam is door de overwinning op Almere City FC gestegen naar de elfde plaats en die positie is aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk voldoende voor deelname aan de play-offs om promotie. Wel mist het komende vrijdag Jari Vlak, die in Almere tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan liep.

Eerder dit seizoen namen de Volendammers een verdiend punt mee uit Brabant. Teije ten Den verzorgde de productie in de met 1-1 geëindigde wedstrijd. De laatste twee seizoenen wisten de oranjehemden de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven te winnen. Vorig jaar werd Joey Veerman de matchwinner toen hij met een late treffer FC Volendam hielp aan de 3-2 overwinning. De grootste overwinning in deze eeuw werd geboekt in 2003 en 2008, toen de Volendammers met respectievelijk 5-1 (treffers van Reginald Faria, Houssein Ouhsaine Ouichou, Misha Salden, Jack Tuijp en Dion Esajas) en 6-2 (goals van Harry Zwarthoed, Bernard Hofstede, Jack Tuijp 2x, Boy Deul en Rowin van Zaanen) zegevierden.

Laatste vijf seizoenen
02-03-18 | FC Volendam – FC Eindhoven: 3-2 (Enzo Stroo, Nick Doodeman, Joey Veerman)
20-01-17 | FC Volendam – FC Eindhoven: 3-1 (Kevin Visser, Joey Veerman 2x)
30-10-15 | FC Volendam – FC Eindhoven: 1-2 (Gyliano van Velzen)
28-11-14 | FC Volendam – FC Eindhoven: 2-3 (Ludcinio Marengo, Henk Veerman)
02-09-14 | FC Volendam – FC Eindhoven: 1-3 (Tom Overtoom)

De wedstrijd staat onder leiding van de 23-jarige Jordy Vermeire. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Senecaut en Symons. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.