VOLENDAM - Garage Kil/Volendam speelt vanaf volgende week mee om promotie naar de Eredivisie. De promovendus eindigde in de reguliere competitie op een knappe derde plek. Met het binnenhalen van de derde periode was de ploeg van trainer Ruud van den Broeck in februari al verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Hier nemen de Volendammers het op tegen de andere periodewinnaars.

PCA/Kwiek won de vierde periode. Fortissimo neemt de eerste periodetitel over van HV Quintus 2, dat als reserveteam niet op hetzelfde niveau als het eerste team mag uitkomen, terwijl Z.A.P. die van Fit & Fun/Voorwaarts overneemt. De ploeg uit Twello dwong met een tweede plaats, achter Quintus 2, al directe promotie af.

Poulevormen
De vier periodewinnaars uit de Eerste Divisie spelen in een poulevorm ieder twee wedstrijden tegen elkaar. Nadat alle uit- en thuiswedstrijden zijn gespeeld blijft er één team over dat de lijst aanvoert.

In de Eredivisie zijn de vier laagst geklasseerde teams verwikkeld in een strijd om degradatie te voorkomen. Ook hier is de poulevorm met uit- en thuiswedstrijden van toepassing. Het team dat als laatste eindigt degradeert direct naar het lagere niveau, terwijl de een-na-laatste in een ‘Best of Two’ vorm finalewedstrijden speelt tegen de winnaar van de promotiepoule. De deelnemende Eredivisionisten zijn Boer’n Trots Kaas/DSVD, Borhave, Westfriesland/SEW en Foreholte.

Deelnemers promotiepoule
- Garage Kil/Volendam
- PCA/Kwiek
- Fortissimo
- Z.A.P.

Programma nacompetitie

30-03-2019: Garage Kil/Volendam - PCA/Kwiek
06-04-2019: Z.A.P. - Garage Kil/Volendam
14-04-2019: Fortissimo - Garage Kil/Volendam
20-04-2019: PCA/Kwiek - Garage Kil/Volendam
22-04-2019: Garage Kil/Volendam - Z.A.P.
11-05-2019: Garage Kil/Volendam - Fortissimo

Data Best of Two
De definitieve speeldata voor de Best of Two wedstrijden staan nog niet helemaal vast. Wel is bekend dat de eerste wedstrijd op 18 of 19 mei wordt gespeeld. De return volgt daarna op 25 of 26 mei.