VOLENDAM - Voor een team dat zoekende is, is een overwinning vaak het beste medicijn. De 1-0 overwinning op RKC Waalwijk was dan ook precies wat de Volendammers nodig hadden. Met een stuk meer zelfvertrouwen ontvangt het team van Hans de Koning komende vrijdag de verrassende koploper Almere City FC. En daar boeken de Volendammers doorgaans goede resultaten tegen aan de Dijk. Het duel in het KRAS Stadion start om 20.00 uur.


Eindelijk kon er weer eens gelachen worden. De rentree van Hans de Koning als trainer van FC Volendam werd kleur gegeven door Cas Peters, die al vroeg voor de enige goal van de wedstrijd aantekende. Maar behalve dat lieten de Volendammers een zelfverzekerde indruk achter. Dat vertrouwen is door de eerste driepunter van het seizoen alleen maar gegroeid.

Met die gedachte neemt Het Andere Oranje het komende vrijdag op tegen de ploeg die dit seizoen nog het meeste verrast in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC is na de 1-0 overwinning op NEC vorige week de trotste koploper. Het imago van lelijke eendje heeft de jongste profclub van Nederland allang van zich afgestoft. Vorig seizoen waren de Flevolanders al heel dicht bij promotie naar de Eredivisie. Het is de ambitie die Almere City FC in de komende jaren écht wil waarmaken.

Italiaanse invloeden
Met de Italiaanse Nederlander Michele Santoni aan het roer laten de Almeerders prima voetbal zien. Blikvangers in de rood-witte selectie zijn topscorer Niek Vossebelt (6 goals) en de van AS Roma gehuurde Italiaanse goaltjesdief Edoardo Soleri (3 treffers). Laatstgenoemde tekende vrijdag voor de enige goal aan in de topper tegen NEC. Almere City FC verspeelde dit seizoen alleen punten tegen Roda JC (1-2) en MVV (2-2).

Desondanks hebben de Almeerders doorgaans moeite met het boeken van een goed resultaat in het KRAS Stadion. Sinds de entree van Almere City FC in het betaalde voetbal, in 2005, wist het maar één van de in totaal veertien onderlinge duels te winnen. Dat was in 2014, toen Henk Veerman en Kevin Brands niet konden voorkomen dat de Flevolanders met 2-3 zegevierden. De ontmoeting van vorig seizoen eindigde in 1-1. Doelpuntenmaker destijds was Rodney Antwi. In een oefenduel tijdens de voorbereiding op het lopende seizoen wist Almere City FC wel te winnen: 1-2.

Laatste vijf ontmoetingen
01-12-17 | FC Volendam – Almere City FC: 1-1 (Rodney Antwi)
26-10-16 | FC Volendam – Almere City FC: 2-1 (na verlenging, Kees Kwakman, Bert Steltenpool)
05-08-16 | FC Volendam – Almere City FC: 1-1 (Jordy Hilterman)
25-09-15 | FC Volendam – Almere City FC: 3-1 (3x Bert Steltenpool)
17-10-14 | FC Volendam – Almere City FC: 2-3 (Henk Veerman, Kevin Brands)

De wedstrijd staat onder leiding van de 34-jarige Martin van den Kerkhof. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Lapar en Ossewijer. Kick-off is vrijdagavond 20.00 uur.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor het affiche tegen de koploper? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #volalm. Het duel is daarnaast live te zien op FOX Sports 2.