VOLENDAM - Wanneer Go Ahead Eagles op bezoek komt in Volendam staat één ding haast wel vast: het wordt een spektakel op het veld. FC Volendam won zeven van de afgelopen negen edities, waarvan er drie in een doelpuntenfestijn eindigden: 4-3 (tweemaal) en 5-1. Nu de Volendammers alweer zes wedstrijden ongeslagen zijn, is het team van Hans de Koning gebrand om die reeks komende vrijdag te verlengen. Het duel met de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie begint om 20.00 uur.

Het gelijkspel van afgelopen maandag tegen Jong AZ was de derde puntendeling op rij in een uitwedstrijd. De prachtige treffer van Robin Schouten, die vrijdag vanwege zijn vijfde gele kaart geschorst is, was niet genoeg voor een driepunter tegen de streekgenoot. Na afloop konden beide teams leven met het 1-1 gelijkspel.

Daar waar Volendam in het nieuwe jaar bezig is aan een sterke serie wedstrijden met slechts één nederlaag, kent tegenstander Go Ahead Eagles een wisselende fase. Zo ging het eind februari met 6-1 nog keihard onderuit op bezoek bij Sparta. Afgelopen vrijdag werd met een 2-0 overwinning op MVV een en ander rechtgezet. De Deventenaren wonnen één van hun laatste vier uitduels.

De rood-gele brigade van trainer John Stegeman is een bekend gezelschap voor trainer Hans de Koning. Hij leidde Go Ahead Eagles in 2016 naar de Eredivisie. Voor Eagles-doelman Hobie Verhulst wordt het een weerzien met de club waar hij de afgelopen drie seizoenen onder de lat stond.

Fijne tegenstander
Door de jaren heen is Go Ahead Eagles een fijne tegenstander gebleken in thuiswedstrijden voor FC Volendam. Van de laatste negen edities werden er zeven gewonnen en ging er slechts ééntje verloren. Bij velen zal echter de dramatisch verlopen play-offronde van Het Andere Oranje tegen de Overijsselse club nog helder voor de geest staan. De 1-0 overwinning dankzij een prachtige vrije trap van Jack Tuijp was toen niet voldoende om de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goed te maken. Afgelopen seizoen schoot Enzo Stroo FC Volendam in de slotfase naar een 4-3 overwinning. In het spektakelstuk waren ook Kevin Visser, Rodney Antwi en andermaal Stroo trefzeker. De wedstrijd eerder dit seizoen in Deventer ging met 3-0 verloren.

Laatste vijf seizoenen
28-01-18 | FC Volendam - Go Ahead: 4-3 (Kevin Visser, Enzo Stroo 2x, Rodney Antwi)
30-11-15 | FC Volendam - Go Ahead: 1-0 (Erik Schouten)
26-05-13 | FC Volendam - Go Ahead: 1-0 (Play-offs, Jack Tuijp)
16-12-12 | FC Volendam - Go Ahead: 4-3 (Brandley Kuwas 2x, Jack Tuijp, Raymond Fafiani)
28-08-11 | FC Volendam - Go Ahead: 2-2 (Jack Tuijp 2x)

De wedstrijd staat onder leiding van de 24-jarige Alex Bos. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Krijt en Zijlstra.

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor de wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning!