CASTRICUM - Traditiegetrouw was op de zaterdag voor Pasen het Johanna's Hof U12 Top Tournament van FC Castricum. Het jeugdtoernooi waar liefst 16 sterke amateurverenigingen aan deelnemen werd inmiddels voor de 7e keer georganiseerd.

Vanwege de nieuwe spelvormen van de KNVB was er wel een kleine wijziging in de opzet en werd de leeftijdsgrens een jaar verhoogd. Waar het in voorgaande jaren een Onder 11-toernooi betrof werd het nu een evenement voor spelers Onder 12. Onder zonovergoten omstandigheden werd het een prachtige dag met veel goed jeugdvoetbal en een toch ietwat verrassende winnaar in de vorm van RKAV Volendam. Waar vooraf namen als de regionale favoriet AFC '34, de verliezend finalist van vorig jaar, BFC, tweevoudig winnaar Spartaan '20 en Zeeburgia werden genoemd gingen de talenten uit het vissersdorp met de eer strijken. En dit deden zij vooral door de strafschoppen op sublieme wijze te benutten want zowel in de kwart-, halve finale als finale toonden zij zich als ware "penaltykillers"

In de ochtend werden de poulewedstrijden gespeeld en werd al duidelijk dat het toernooi in ieder geval een nieuwe winnaar zou krijgen. Spartaan '20, de winnaar van 2018, kwam met een zeer jong team naar Castricum en werd derde in de poule achter AFC '34 en FC Lisse . De Rotterdamse talentenfabriek toonde zich in de middag wel door de verliezerspoule te winnen. Organiserende vereniging FC Castricum kwam in de poule ook goed voor de dag al werd het aan het eind van de dag wel laatste in het eigen toernooi. In de poule wist men echter knap gelijk te spelen tegen HBS en jawel, de latere winnaar RKAV Volendam.

In de kwartfinales won BFC vervolgens van FC Lisse, was JVOZ met 0-1 te sterk voor AFC '34 en wist Barendrecht van Quick Boys te winnen. De enige wedstrijd die gelijk eindigde was die tussen RKAV Volendam en Zeeburgia, maar zoals gezegd waren de Volendammers koelbloedig in het benutten van de strafschoppen. Dit deden zij ook in de halve finale nadat zij JOVZ op 0-0 hadden gehouden terwijl op het andere veld BFC met 2-0 wist te winnen van Barendrecht.

De finale tussen BFC uit Bussum en RKAV Volendam leverde inclusief de verlenging veel spanning op, maar helaas geen doelpunten. Opnieuw moesten strafschoppen de beslissing brengen en dit deden de Volendammers wederom feilloos zodat zij de grote cup mochten ontvangen.

EINDSTAND

1. RKAV Volendam
2. BFC
3. JVOZ
4. Barendrecht
5. Zeeburgia
6. Quick Boys
7. AFC '34
8. FC Lisse
9. Spartaan '20
10. JEKA
11. HBS
12. OJC Rosmalen
13. DOVO
14. Fortuna Wormerveer
15. Westlandia
16. FC Castricum

Beste speler: Zvi Roseman (Zeeburgia)
Beste keeper: Marc Segaar (BFC)
Topscorer: Samuel Kruidbos (DOVO)
Sportiviteitsprijs: Fortuna Wormerveer

Foto's: DP Sportfotografie