VOLENDAM - HV KRAS/Volendam heeft dit weekend een traditioneel lastige uitwedstrijd op het programma staan. HC Visé BM, uit het Waalse deel van België, is aankomende zaterdag de tegenstander.

Vorig jaar was Visé samen met Volendam de ploeg die de minste punten verspeelde bij thuiswedstrijden. Beide verspeelden ze in totaal vijf punten in eigen huis gedurende het gehele seizoen. Visé, dat nog steeds ongeslagen op een gedeelde eerste plek staat, is door het halen van nieuwe spelers een nog onbekende ploeg. Zij hebben zich ook versterkt met een aantal spelers en kennen een uitstekende seizoenstart met overwinningen op OCI-Lions, JD Techniek/Hurry up en HV Sasja.

HV KRAS/Volendam staat op een gedeelde vierde plek met het hoogste doelsaldo. De vorige wedstrijd werd thuis gewonnen van Wematrans/Quintus met 43-29. Deze wedstrijd telde maar liefst 72 doelpunten waarbij het publiek getrakteerd werd op mooie vliegers. Deze doeltreffendheid kunnen de Volendammers goed gebruiken tegen Visé, dat bekend staat om zijn ijzersterke dekking met veel lengte. Het zal een zware opgave worden voor het aanvallende spel van de Volendammers om de punten mee naar huis te nemen.

De wedstrijd wordt gespeeld in Visé in Hall Omnisport De Visé om 18:00.