VOLENDAM - De laatste horde voor het bereiken van de bekerfinale kan aanstaande dinsdag genomen worden. In sporthal Opperdam neemt HV KRAS/Volendam het in de halve eindstrijd van de NHV Beker op tegen Wematrans/Quintus. Een tegenstander op wie de ploeg van trainer Peter Portengen in het verleden uitstekende resultaten boekte.

Wedstrijden tussen KRAS/Volendam en Quintus, dat inmiddels gedegradeerd is uit de BENE-League, zijn de afgelopen seizoenen haast een garantie geweest voor veel doelpunten. In veel van deze ontmoetingen stonden de Volendammers na het laatste fluitsignaal aan de goede kant van de score. Een van de spannendere wedstrijden speelde zich vorig seizoen af in Kwintsheul. Het stugge Quintus hield de Volendammers hier met rust op 11-12. Dit was mede door de verdiensten van Collin de Vette, die komend seizoen de overstap maakt naar Volendam. Na de onderbreking kwam de thuisploeg zelfs enkele keren op voorsprong en wist Volendam pas negen minuten voor tijd afstand te nemen. De wedstrijd eindigde op 24-27.

Dubbele cijfers
De latere ontmoetingen met Quintus vergingen KRAS/Volendam een stuk beter. In de thuiswedstrijden vermaakten de oranjehemden het publiek met klinkende overwinningen. Tweemaal werd de grens van veertig doelpunten gepasseerd en liep het verschil in de dubbele cijfers. Op 11 maart 2018 won KRAS/Volendam met liefst 41-27, terwijl het in het begin van het huidige seizoen 43-29 werd. De laatste ontmoeting met de Zuid-Hollanders vond plaats op 19 januari 2019. Hier boekte KRAS/Volendam opnieuw een ruime zege: 21-35.

Aanstaande dinsdag ontmoeten de ploegen elkaar opnieuw in sporthal Opperdam. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20 uur.