VOLENDAM - RKAV Volendam komt volgend seizoen uiit in de Derde Divisie. De ploeg van de afscheid nemende trainer/coach johan Steur had zaterdag genoeg aan een gelijkspel tegen ARC: 2-2.


Joey Tol was bij de Volendammers opnieuw de gevierde man. Nadat hij eerder in de week als invaller de enige treffer voor zijn rekening nam in het uitduel in Alphen aan den Rijn wist hij zaterdag diep in blessuretijd voor de verlossende gelijkmaker te zorgen en daarmee een verlenging te voorkomen.

Onder een stralend zonnetje en met zo'n duizend toeschouwers langs de kant leek RKAV Volendam op de goede weg toen Jens Kras halverwege de eerste helft de score opende op aangeven van Remko Schaap.

Na de rust wist ARC het duel echter te doen keren door treffers van Kaabouni en Samson. Een verlenging leek in de maand, maar in de 95e minuut was het Joey Tol die de bal hard in de bovenhoek wist te schieten waarna kort hierna het feest kon losbartsen in Volendam.

EVC

Promotie was er ook voor de voetballers van EVC die komend seizoen in de tweede klasse zullen uitkomen. De Edammers mochten hun beslissingswedstrijd tegen Stormvoogels spelen in het Telstar-Stadion. Daar hielden beide ploegen elkaar een uur in evenwicht.

In het laatste half uur wist de ploeg van Tom Brouwers het verschil te maken. Aanvoerder Ronald Schut opende na een half uur de score. Een kwartier later wist Huub van Maanen die score te verdubbelen. Vlak voor tijd bracht invaller José Leone de spanning terug. Ver in blessuretijd maakte invaller Quino Idsinga aan alle onzekerheid een eind: 3-1.