VOLENDAM - PSV heeft de kwartfinale van de beker bereikt door de uitwedstrijd bij FC Volendam met 0-2 te winnen. De Eindhovenaren mochten met name doelman Lars Unnerstal die in de eerste helft de thuisploeg een aantal malen van het scoren afhield.

FC Volendam kroop zeker niet in de schulp en liet zich direct zien. Zo moest Unnerstal al in het eerste kwartier redden op pogingen van Duel en Doodeman en vlak daarna voorkomt hij een treffer van El Azzouzi. Ook de Volendamse keeper Joey Roggeveen toont zich scherp door een poging in de korte hoek van Madueke te keren en Mauro Junior van het scoren af te houden. Via Mulatierri en Deul krijgt ook de thuisploeg nog meer kansen, maar de bal wil er niet in waardoor men met 0-0 gaat rusten.

Waar de ploeg van Wim Jonk de kansen niet wist af te maken lukte dat de ploeg waar hij ooit als speler voor uit kwam na de rust wel. De tweede helft was net op gang toen Madueke de bal fraai binnen krulde. De tegentreffer was een gevoelig tikje voor de Volendammers die even later goed wegkwamen toen Dumfries de lat raakte. Uiteindelijk bepaalt de PSV-aanvoerder wel op 0-2 als er een overtreding op hem wordt gemaakt en hij de strafschop zelf benut. Zelfs een eretreffer is de hardwerkende Volendammers niet gegund als Eerdhuijzen in de slotfase de paal raakt waardoor er voor de thuisploeg niets anders overblijft dan de complimenten.