VOLENDAM - Maandagavond brengt FC Volendam voor de eerste keer een bezoek aan het AFAS Trainingscomplex, gelegen langs de A7 in Wijdewormer. Na afloop hadden FC Volendam en Jong AZ veilig een reünie kunnen inplannen, gezien de diverse dwarsverbanden in de selecties van beide teams. Voor de ploeg van Hans de Koning is echter slechts één ding interessant; een overwinning. Om 20.00 uur trappen beide teams af. Het duel is live te zien op het open kanaal van FOX.

In het verleden droegen diverse spelers zowel het shirt van FC Volendam als die van AZ. Denk aan Kees ‘Pier’ Tol, Theo Zwarthoed en Robert Mühren. Met Nick Doodeman, Erik Schouten, Paul Kok en Robin Schouten bevat ook de huidige selectie veel spelers met een verleden bij de Alkmaarse club. Het omgekeerde geldt voor Jong AZ-speler Jamie Jacobs, die een aantal seizoenen speelde in de jeugdopleiding van FC Volendam.

Plaats gestegen
Vorige week voegde FC Volendam een extra wedstrijd toe aan de reeks van inmiddels vijf ongeslagen duels. De Volendammers hielden aan het 3-3 gelijkspel op bezoek bij het in vorm verkerende RKC Waalwijk een dubbel gevoel over. Toen zij na ruim een half uur tegen een 2-0 achterstand aankeken stond het team voor een hels karwij om een goed resultaat aan het duel over te houden. Maar nadat Boy Deul zijn team op 2-2 had gezet en RKC Waalwijk het moest doen met een speler minder, zagen de Volendammer kans op meer. Desondanks zijn de mannen van Hans de Koning een plekje gestegen en blijven zij schurken tegen een play-offsplaats.

Talentvolle voetballers
Jong AZ is terug te vinden op plaats achttien in de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen twee weken boekte het keurige resultaten tegen FC Den Bosch (thuis, 0-0) en Helmond Sport (uit, 1-3 winst). In het laatste duel was Tijani Reijnders met drie treffers de grote man in het team van trainers Michel Vonk en Koen Stam. De Alkmaarders namen in de afgelopen transferperiode (tijdelijk) afscheid van topschutter Ferdy Druijf (verhuurd aan NEC), Vince Gino Dekker (Go Ahead Eagles) en Levi Opdam (Paris Saint Germain B). Desondanks beschikt Jong AZ over veel talentvolle voetballers. En dat de Alkmaarders in thuisduels gevaarlijk uit de hoek kunnen komen, bewijzen de overwinningen op Go Ahead Eagles (3-2) en Cambuur (2-1).

Vrije trap
Eén keer eerder speelde FC Volendam een uitwedstrijd tegen Jong AZ. Vorig seizoen versloeg Het Andere Oranje in het AFAS Stadion Jong AZ met 0-2. Joey Veerman scoorde schitterend uit een vrije trap, waarna Rodney Antwi in de slotfase de eindstand bepaalde. Eerder dit seizoen werd het aan De Dijk 1-1. Teije ten Den maakte op aangeven van Robin Schouten de enige Volendamse treffer.

Laatste ontmoeting
27-11-17 | Jong AZ – FC Volendam: 0-2 (Joey Veerman, Rodney Antwi)

De wedstrijd staat onder leiding van de 23-jarige Jannick van der Laan. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Van der Vrande en Been. Kick-off is maandagavond om 20.00 uur.