HOOGEVEEN - RKAV Volendam heeft voor een daverende stunt gezorgd door de titel in de Derde Divisie op te eisen. De ploeg van trainer Berry Smit had op bezoek bij VV Hoogeveen aan een punt voldoende, maar bekroonde het fantastische seizoen met een 1-3 zege. De Volendamse amateurs, met vrijwel louter spelers uit het eigen dorp, mag het zodoende komend seizoen in de tweede divisie opnemen tegen grootmachten in het amateurvoetbal als AFC, VV Katwijk, Spakenburg en Quick Boys.


Terwijl vrijwel de gehele tribune van de Drentse club gevuld was met oranje shirts en nadat de oranje rook uit de fakkels was opgetrokken deden de Volendammers wat men moest doen. Jim Beers, komend seizoen uitkomend voor IJsselmeervogels, bracht de gasten met zijn 28e seizoenstreffer op voorsprong. Namens Hoogeveen maakte Bijlsma weliswaar gelijk, maar de naar de profs van Volendam vertrekkende Daan Steur kopte op slag van rust de 1-2 binnen.

In de tweede helft kon de dit seizoen sterk keepende Dion Vlak zich ook nog onderscheiden door een Hoogeveense strafschop te keren, en uiteindelijk was het Roy Tol die het Volendamse feest compleet maakte. Een feest dat bij terugkomst in het dorp nog tot in de nachtelijke uurtjes gevierd werd.