VOLENDAM - Berry Smit is de nieuwe trainer van RKAV Volendam. De 48 jarige trainer tekent een contract voor 1 jaar met een optie voor nog een jaar. "Wij zijn erg blij met de komst van Berry", aldus voorzitter Vincent Gruwèl. "We zijn een club met heel veel jonge talenten die uitgedaagd moeten worden".


"Een uitvloeisel hiervan is dat wij komend seizoen gaan starten met een JO23 selectie team. De nieuwe trainer zal naast de Zaterdag 1, structureel veelvuldig contact moeten houden met de trainers van de Zaterdag 2, de nieuwe 023 selectie en de 19-1 om talenten, die moeten doorgroeien, een constante uitdaging te geven. Ook de samenwerking met FC Volendam waarbij spelers in- en uitstromen is een proces waarbij Berry nadrukkelijk bij betrokken gaat worden.

De trainerscapaciteiten van Berry zijn alom bekend en wij als bestuur en ook de Technische Commissie zien in Berry de perfecte persoon om de doelstelling van de club te verwezenlijken.

Die doelstelling is om met Zaterdag 1 in de top van de Hoofdklasse mee te draaien en in de toekomst een stabiele 3e divisie elftal gaat worden, de Zaterdag 2 op het hoogste niveau blijft spelen en de JO23 en de JO19 naar de 2e Divisie te brengen.

Als bestuur weten we dat dit een forse uitdaging zal maar alles begint met ambitie en die mag uitgesproken worden. Structureel zijn we binnen de RKAV al begonnen om dit proces vanaf de jongste jeugd in werking te zetten dus is het logisch dat de volgende stap gezet gaat worden".