ERMELO - RKAV Volendam heeft de kater van het in de slotfase verloren duel tegen Harkemase Boys van vorige week snel van zich afgespoeld. Met knap voetbal werd zaterdag DVS '33 met 0-3 verslagen.


De ploeg van Berry Smit toonde in Ermelo opnieuw uitstekend voetbal, gaf weinig weg, met name omdat voormalig prof Stef Nijland door de hechte defensie aan banden werd gelegd, en kreeg zelf de nodige kansen. Even leek het op een herhaling van zetten van een week eerder toen de Volendammers in de eerste helft tweemaal de lat wist te raken, maar uiteindelijk kwam de verdiende voorsprong er toch via Jim Beers.

Beers wist kort na de rust die score ook te verdubbelen nadat hij het eindpunt is van een vlot lopende aanval van de gasten. Het diuel wordt uiteindelijk beslist als de opnieuw sterk spelende Nick Runderkamp een loepzuivere voorzet geeft waar Stan Veerman zijn hoofd tegenaan zet: 0-3.

Door de zege blijft RKAV Volendam (derde) in het spoor van IJsselmeervogels en Harkemase Boys. Komende zaterdag speelt de Smit-equipe een thuisduel tegen middenmoter Eemdijk.