VLAARDINGEN - In de strijd om een plek in de Derde Divisie heeft RKAV Volendam een goede eerste stap gezet. De eerste wedstrijd in de nacompetitie, uit bij Zwaluwen in Vlaardingen, werd met 1-3 gewonnen.


De ploeg van trainer Johan Steur wist het hoofd koel te houden in Vlaardingen waar de tegenstander en de supporters voor de nodige provocaties wisten te zorgen. Zelfs een vuurwerkbom die na een uur spelen werd gegooid en waarbij een persoon gewond raakte kon de Volendammers niet van hun stuk brengen.

De gasten wisten na twintig minuten aan de leiding te komen via Daan Ibrahim op aangeven van Pieter Kroon. Een tegenvaller was echter het geblesseerd uitvallen van Stef Schokker, kort hierna gevolgd door de gelijkmaker van Veiga Lopes. Nog voor rust zorgde Jens Kras koppend voor een hernieuwde voorsprong uit een corner van opnieuw Kroon.

Na de rust bleef de Volendamse ondanks alle hectiek overeind en in de slotminuut wist Patrick Plugboer met een doeltreffend schot de uitgangspositie voor de returen van komende zaterdag nog meer te verstevigen.