VOLENDAM - RKAV Volendam is weer alleen koploper van de Derde Divisie A. De ploeg van trainer Berry Smit profiteerde optimaal van het puntenverlies van concurrenten IJsselmeervogels en SC Genemuiden en geraakte zelf in de dubbele cijfers tegen hekkensluiter ODIN '59, dat lang met tien man speelde: 11-2.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er nogmaals stil gestaan bij het overlijden van assitent-trainer Ramon Visser en de voorzitter van de zaalvoetbalafdeling, Cees "Buif" Veerman. Na de minuut stilte kende de thuisploeg een valse start want ODIN '59, al het gehele seizoen rode lantaarndrager, kwma op voorsprong via Kaj van Langelaar. Roy Tol zorgde echter al snel voor de gelijkmaker. Het duel kreeg pas echt een wending toen ODIN-doelman Sam Grapendaal rood zag na een overtreding op Sam Lautenschütz. Aangezien de Heemskerkers geen reserve-doelman bleken te hebben moest een speler op doel en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid nog voor rust uit te lopen middels diezelfde Lautenschütz en twee treffers van Jim Beers.

Beers zou uiteindelijk na rust nog tweemaal scoren en bracht zijn totaal deze middag op vier waar verdediger Rens Veerman in de tweede helft driemaal doel trof. Bij 7-1 mocht Taye Lee nog een keer de Heemskerkse eer redden, maar omdat ook Azzedine Sout en Daan Steur nog een duit in het zakje deden eindigde het uiteindelijk op 11-2 voor de koploper.