HARKEMA - Bij de start van de competitie in de Derde Divisie is RKAV Volendam met lege handen gebleven. Op bezoek bij Harkemase Boys ging men in de slotfase met 2-1 onderuit.


In Friesland kwamen de Volendammers al na een kwartier op achterstand toen een vrije trap van Dijkstra werd binnen geschoten door Joris Adams. De thuisploeg behield daarna een overwicht, maar af en toe kwamen de gasten er aardig uit en moest keeper Feike Spoor tweemaal ingrijpen, ondermeer na een schot van Azzedine Sout.

Kort na de rust werd het zlefs gelijk toen RKAV Volendam een strafschop kreeg die door Roy Tol werd benut. Harkemase Boys ging vervolgens weer vol in de aanval, maar kwam regelmatig de opnieuw uitstekend op dreef zijnde Dion Vlak tegen. De keeper hield zodoende zijn ploeg lang op de been. In de slotfase had Volendam zelfs de winst nog kunnen grijpen toen Spoor een poging van Roy Tol net op de lijn wist te keren. Extra zuur was het daarom dat er in de tegenstoot een overtreding werd begaan en Harkemase Boys ook een strafschop kreeg. Aangezien die feilloos werd benut door Sven Hazewinkel bleef RKAV Volendam, dat volgende week thuis speelt tegen DVS '33, zonder punten.