VOLENDAM - RKAV Volendam is voor de tweede keer dit seizoen met lege handen gebleven tegen DVS '33 uit Ermelo. In een moeizame wedstrijd ging de ploeg van trainer Berry Smit in de slotfase met 1-3 onderuit.

Met name de wind zorgde ervoor dat het een slordig schouwspel werd waarin de thuisploeg in de openingsfase wel de overhand had met goede kansen voor Daan van Barsen en Joey Tol. Desondanks ging men met de brilstand rusten.

Die stand bleef ook na de rust staan en ondanks dat ook DVS '33 slordig in balbezit is, neemt die ploeg via Omar el Ghazzouani een voorsprong. Niet voor lang, want nauwelijks een paar minuten later laat Dave Zwarthoed de gelijkmaker aantekenen. Ook de Volendammers kunnen niet lang van die stand genieten want nauwelijks twee minuten later bezorgt Lars Huber de thuisploeg een nieuwe domper. De Volendammers gaan in de slotfase vol op de aanval, maar krijgen het deksel op de neus als voormalig prof Stef Nijland de eindstand op 1-3 weet te bepalen.