VOLENDAM - In de strijd om een plaatsje in de subtop van de Derde Divisie presteren twee gepromoveerde ploegen, RKAV Volendam en Rijnvogels, tot nu toe uitstekend. Zaterdag troffen beide ploegen elkaar in Volendam waar Rijnvogels in de slotfase het duel wist te beslissen: 1-2.

Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit want RKAV Volendam had toen het betere van het spel tegen een slordig spelend Rijnvogels. Lennart Tol opende na een klein half uur dan ook de score voor de thuisploeg.

Omdat de ploeg van Berry Smit de marge niet wist te vergroten bleven de gasten uit Katwijk geloven in een resultaat en deze kwam in de laatste tien minuten tot stand. Invaller Tom Bijen wist voor de gelijkmaker te zorgen en nauwelijks twee minuten later was het opnieuw raak voor de gasten toen Dennis Bakker alert was bij een rebound na een corner.

Door dit resultaat passeert Rijnvogels nu RKAV Volendam op de ranglijst. Met een zesde en zevende plaats doen beide promovendi het na tien wedstrijden nog altijd uitstekend.