VOLENDAM - Naar alle waarschijnlijkheid kan RKAV Volendam komende zaterdag op bezoek bij Hoogeveen kampioen van de derde divisie vieren. De equipe van trainer Berry Smit haalde dit weekend fors uit tegen Kampong en hoorde hoe concurrent IJsselmeervogels onderuit ging bij DEM. Met drie punten voorsprong en een veel beter doelsaldo kan alleen een wonder de Volendammers nog van de titel afhouden.


Zonder al teveel over het doelsaldo na te denken ging de thuisploeg tegen Kampong in ieder geval fel van start. En de vele bezoekers genoten onder een heerlijke voorjaarszon van het spel van RKAV. De Utrechtse degradant was bij rust reeds kansloos. Binnen het kwartier wisten Eric Veerman en aanvoerder Nick Runderkamp het net te vinden en deze score werd vervolgens verdubbeld door treffers van Jim Beers en Roy Tol.

Beers kroonde zich zelfs tot man van de wedstrijd door na rust nog tweemaal te scoren. Na de 6-0 kwam inmiddels ook vanuit Bevrwijk het nieuws door dat DEM in de slotfase met 2-0 gewonnen had van IJsselmeervogels, hetgeen al voor een vroegtijdig feestje zorgde. Dat feest zal komende zaterdag in Hoogeveen compleet gemaakt moeten worden.