STAPHORST - In de uitwedstrijd bij Staphorst heeft RKAV Volendam zichzelf tekort gedaan. De ploeg van trainer/coach Berry Smit gaf een 0-2 voorsprong uit handen en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

In de eerste helft waren de gasten overduidelijk de betere en men drukte dat ook uit in treffers. Lex Veerman kopte de openingstreffer binnen uit een corner van Roy Tol en laatstgenoemde wist zelf die score te verdubbelen uit een assist van Daan Ibrahim. Met name de Staphorst-keeper wist daarna te voorkomen dat de score verder opliep. des te zuurder was het daarom dat Stan Haanstra vlak voor rust de aansluitingstreffer wist te maken.

In de tweede helft bleef Volendam vervolgens lang op de been, maar uiteindelijk wist haanstra ook voor de gelijkmaker te zorgen. patrick Plugboer was daarna nog dichtbij Volendamse winst, maar zijn kopbal eindigde op de lat: 2-2.