VOLENDAM - RKAV Volendam heeft zijn zesde zege op rij behaald door HSC '21 in een boeiend duel met 4-2 te verslaan. Man van de wedstrijd werd keeper Dion Vlak die een kwartier voor tijd tot tweemaal toe een strafschop van Jules Stokkers wist te keren.

Voor dat moment was het al genieten in het vissersdorp al kwam dat niet door het weer. Het publiek dat de moeite had genomen de kou en wind te trotseren kwam geen moment bedrogen uit, want het was een wedstrijd om van te smullen. In de eerste twintig minuten vielen er al vier doelpunten te noteren. Daan van Baarsen opende de score met een mooie volley en even later werd die score verdubbeld door een kopbal van Jim Beers. Via een prachtig afstandsschot van Sten Brand deed de ploeg uit Haaksbergen wat terug, maar Roy Tol, na een magnifieke pass van Eric Veerman, bracht de marge weer op twee. De thuisploeg verzuimde in de sterke eerste helft de score verder uit te bouwen, waardoor de gasten via Jules Stokkers op slag van rust weer dichterbij kwam.

De 3-2 tussenstand zorgde voor een hoop spanning in de tweede helft waar Volendam maar moeizaam onder de druk vandaan kwam. Een kwartier voor tijd zorgde Jim Beers echter voor opluchting door op aangeven van Roy Tol zijn tweede van de middag te maken. Kort hierna wees de scheidsrechter aan de andere kant van het veld ineens naar de stap. Vlak keerde de penalty van Stokkers, maar kwam hierbij te vroeg van zijn lijn. Ook bij de tweede poging van Stokkers bleek Vlak echter de sterkste en dat brak het geloof bij de gasten: 4-2.

Voor RKAV Volendam, vierde in de stand, staat er komende zaterdag een topper op het programma als men op bezoek gaat bij de nummer twee, SC Genemuiden.