VOLENDAM - Waar RKAV Volendam een moeizame competitiestart had is het na drie overwinningen op rij inmiddels opgeklommen naar de negende plaats van de Derde Divisie. Zaterdag werd Sparta Nijkerk met 3-1 geklopt door de ploeg van trainer Berry Smit.

Het duel begon gelukkig voor de Volendammers toen Ruben Caldenhoven een voorzet van Nick Runderkamp in eigen doel kopte en de thuisploeg had ook daarna weinig te klagen want de beste mogelijkheden waren voor de gasten uit Nijkerk. De gelijkmaker van Jesse Buitenhuis na een dik half uur was dan ook niet onverdiend.

Het kantelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft toen de in de rust ingevallen Ibrahim zich vergreep aan Runderkamp wat hem binnen een kwartier zijn tweede gele kaart opleverde. Met elf tegen tien kwam RKAV Volendam kort hierna op voorsprong door een vlammend schot van invaller Lex Veerman. In de slotfase probeerde Van der Weijden nog een srafschop te versieren, maar arbiter Lodeweegs werkte hier terecht niet aan mee. Uit de tegenaaval die hierop volgde gooide Roy Tol het duel in het slot: 3-1.