VOLENDAM - RKAV Volendam is de nieuwe lijstaanvoerder van de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Johan Steur profiteerde optimaal van het verlies van koploper Eemdijk en haalde zelf flink uit tegen Buitenpost: 4-0.

De oranjehemden stelden de zege tegen de Friezen pas na de rust veilig na een 0-0 tussenstand. Hoewel de thuisploeg in de eerste helft al de betere was kwam men ook goed weg toen Mark van der Meer namens de gasten het aluminium raakte.

Na de rust stelde de thuisploeg orde op zaken en was het na de openingstreffer van Stan Veerman niet meer te houden. Achtereenvolgens Joey Tol, Azzedine Sout en Pieter Kroon tilden de thuisploeg naar een ruime 4-0 zege. Door de overwinning hebben de Volendammers nu een punt voorsprong op SC Genemuiden dat nog wel een wedstrijd te goed heeft.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij het laag geklasseerde NSC in Nijkerk.