VOLENDAM - De zaalvoetballers van RKAV Volendam hebben de eerste zege van het seizoen binnen en stevig aan het moraal gewerkt. In een weekend met een dubbel programma verloor men vrijdag nipt van Os Lusitanos, maar werd zondag in Ede de eerste driepunter gevierd.


Afgelopen vrijdag speelde de ploeg van trainer Hjalmar Hoekema al een prima pot tegen Os Lusitanos, dat op dat moment nog koploper was de Eredivisie. Na een 2-2 achterstand ging de thuisploeg echter nipt onderuit met 3-4 waarbij de Volendamse treffers werden gemaakt door Rijk Schilder, Kik Braspenning en Colin Tuyp.

Het spel van vrijdag gaf vertrouwen voor het duel van zondag bij ZVV Ede en ondanks de afwezigheid van sterkmakers als Robin Kwakman en Robin Bont, maakten de Volendammers dit ook waar. Rijk Schilder bracht de gasten na een fijne pass van Braspenning op voorsprong. Na de rust maakte de thuisploeg weliswaar snel gelijk, maar door treffers van Duncan Poorter, Braspenning (penalty) en Nick Schilder boekte RKAV Volendam een verdiende 2-4 zege.

De Hoekema-equipe heeft nu vier punten uit vijf wedstrijden en gaat komende vrijdag op bezoek bij ZVC Veendendaal, dat een punt minder heeft.