VOLENDAM - Zonder trainer Johan Steur, die getuige was van het huwelijk van zijn jongste zoon heeft hoofdklasser RKAV Volendam het zaterdag lelijk laten afweten. In eigen huis kwam men er tegen het Amsterdamse Swift niet aan te pas.

Nadat Carlos Groen de gasten na een kwartier op voorsprong had gebracht mocht de thuisploeg nog even hopen op een goed resultaat. Die hoop groeide toen Daan Ibrahim kort na rust de stand gelijk trok.

De vreugde was echter niet van lange duur want door collectief falen liet de thuisploeg zich de kaas van het brood eten. Binnen een aantal minuten krult Sutorius een vrije trap achter keeper Heuvel en niet lang daarna profiteert Spanninga van het feit dat de doelman een bal niet kan klemmen. Een kwartier voor tijd gooit Fokkema het duel definitief in het slot: 1-4.