VOLENDAM - In de middenmoot van de 3e Divisie heeft RKAV Volendam met het kleinst mogelijke verschil verloren van Hoek. De ploeg van Berry Smit kreeg kansen op een zege, maar zag de Zeeuwen een kwartier voor tijd de enige treffer maken: 0-1.

Het was niet al te verheffend wat beide ploegen lieten zien in de eerste helft, al speelde RKAV Volendam verdedigend gecontroleerd en gaf het nauwelijks iets weg. Zelf kreeg het ook niet al teveel kansen. Azzeddine Sout kwam in de buurt, maar liet zich van de bal zetten door Bannani.

Na de rust waren de kansen groter voor de thuisploeg toen eerst Jens Kras over de bal maaide en Joey Tol net naast mikte. Hoek kreeg nauwelijks kansen, doch in de 77e minuut was het wel raak toen Gertjan Martens de bal na een corner tegen de touwen kopte. In het slotoffensief dat volgde was Rens Veerman nog dichtbij met een poging op de paal, maar het lukte niet de gelijkmaker te scoren.

RKAV Volendam speelt komende zaterdag de uitwedstrijd bij SteDoCo in Hoornaar.