VOLENDAM - RKAV Volendam staat ook na vier wedstrijden nog op één puntje, maar het verloren duel tegen het favoriete IJsselmeervogels moet de ploeg van trainer Berry Smit toch het nodige vertrouwen hebben gegeven (1-2).

In de kermisweek en nog verre van compleet kwamen de Volendammers donderdagavond namelijk helemaal niet zo verkeerd voor de dag tegen de "rooien" uit Spakenburg. Met de van Quick Boys overgekomen Nick Runderkamp direct als aanvoerder in de basis begon de thusploeg zelfs meer dan prima. Al binnen drie minuten gaf hij een fraaie pass op Roy Tol die vervolgens Lennart Tol in staat stelde de score te openen. De thuisploeg behield daarna nog even het betere van het spel, maar moest na twintig minuten toch toezien hoe de gasten via een kopbal van Camara op gelijke hooogte kwam waarbij doelman Vlak, kort daarvoor nog een paar puike reddingen in huis, niet vrijuit ging.

Kort na rust viel de beslissing toen Marouane Afaker de 1-2 kon binnenkoppen. Ondanks de achterstand gaf RKAV Volendam nog alles en was het via een kopbal van Stan Veerman, die net naast ging, zelfs nog dichtbij de gelijkmaker.

Op 16 september hervat de Smit-equipe de competitie met een uitduel bij Rijnvogels.