VEENENDAAL - Na een overwinning in de KNVB-Beker en de eerste competitiezege van verleden week op Urk leek RKAV Volendam het lek boven te hebben. Op bezoek bij DOVO ging de ploeg van Berry Smit echter met 2-1 onderuit en moet dus weer even pas op de plaats maken.


Net als de Volendammers heeft ook DOVO een wisselvallige competitiestart. Het lukte de Smit-quipe echter niet om hiervan te profiteren. Ondanks bijna drie handen vol dode spelmomenten als corners en vrije trappemn wisten de gasten hier geen voordeel uit te halen. De thuisploeg sloeg na een ruim kwartier echter wel toe met een rake kopbal van Guido van Dijk.

Dezelfde Van Dijk wist keeper Dion Vlak na een uur spelen voor de tweede keer te kloppen. Volendam, met de rentree van invaller Roy Tol, en het inschuiven van verdediger Daan Steur, probeerde het met een slotoffensief en dat leek te lukken toen Steur scoorde: 2-1. Kansen vielen er hierna over en weer, maar in deze stand veranderde niets meer.

Komende zaterdag 7 oktober speelt RKAV Volendam, dat nu vijf punte heeft uit zeven duels, thuis tegen middenmoter RKVV DEM.