LEEK - RKAV Volendam heeft zich door een 2-2 gelijkspel bij Leekster Eagles verzekerd van een nieuw seizoen in de Eredivisie. De jonge ploeg van trainer Hjalmar Hoekema leverde daarmee een puike prestatie.


De Volendamse zaalvoetballers namen aan he begin van dit seizoen afscheid van een groot aantal ervaren krachten. De selectie werd voornamelijk aangevuld met eigen jeugd en dat zorgde voor een seizoen met pieken en dalen. De handhaving in de eredivisie zorgde vrijdagavond dan ook voor de nodige opluchting en zal voor de jonge ploeg een ervaring zijn om volgend seizoen weer een stapje verder te maken.

De Volendammers kwamen na een 0-0 ruststand wel op achterstand, maar halverwege de tweede helft zorgde Tim Taylor met twee doelpunten voor een veilige marge. Taylor, die na dit seizoen naar Spanje vertrekt, scoorde eerst met een punter en was vervolgens het eindpunt van een vlotte aanval. In de slotseconden kwam Leekster Eagles nog wel op 2-2, maar dat mocht d epret bij de Hoekema-equipe niet meer drukken.