VOLENDAM - RKAV Volendam heeft zich geplaatst voor de 1e ronde van de TOTO KNVB-Beker. De ploeg van trainer Berry Smit wist in de tweede kwalificatieronde met overtuigende cijfers te winnen van Westlandia: 3-0.

Waar men in de competitie pas tweemaal gelijk wist te spelen lukt het winnen in het bekertoernooi wel. Onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula en met een stevige wind "Achter de Dijk" was het moeilijk voetballen. Toch kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong toen Lennart Tol scoorde uit een knappe voorzet van Azzedine Sout. Daar tegenover stond één goede kans voor de gasten uit Naaldwijk, maar deze wist keeper Don Vlak met de voet te keren.

Ht was vervolgens Stan Veerman die de score kort na rust verdubbelde. Er kwam nadien steeds meer ruimte voor de thuisploeg die met de wind in de rug echter niet altijd even goed met de mogelijkheden om wisten te gaan. Toch was het Jens Kras die in de blessuretijd de 3-0 liet aantekenen, waardoor RKAV Volendam in de koker gaat bij de loting.