VOLENDAM - RKAV Volendam heeft de groeiende vorm in de competitie meegenomen naar het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Berry Smit zit zaterdag bij de loting van de tweede ronde in de koker na een overtuigende zege op Eemdijk.

De thuisploeg zorgde al in de eerste helft voor een comfortabele voorsprong in een tijdsbestek van vijf minuten. Tussen de 34e en 39e minuut troffen achtereenvolgens Roy Tol, Daan van Baarsen en Jim Beers doel.

In de tweede helft kon de thuisploeg zodoende achterover leunen, maar Eemdijk bleek te zwak om partij te bieden. Zodoende kon de thuisploeg in de laatste twintig minuten nog verder uitlopen. Roy Tol maakte zijn tweede van de avond en invaller Stefan Plat zorgde voor het slotakkoord: 5-0