VOLENDAM - De zaalvoetballers van RKAV Volendam hebben woensdagavond uiterst goede zaken gedaan in de onderste regionen van de Eredivisie door het eerder gestaakte duel tegen ZVV Eindhoven in winst om te zetten. Een glansrol was er voor keeper Thomas Bakker die op fraaie wijze de beslissende 4-2 wist te maken.

Het duel werd eerder op 17 februari bij een 0-0 stand gestaakt na ongeregeldheden. Door een rode kaart voor de thuisploeg moesten zij de laatste minuten van de eerste eerste helft met een man minder beginnen. Uitgerekend in die periode wist concurrent ZVV Eindhoven te scoren.

In de tweede helft volgt er in een duel met een ziedend hoog tempo nog meer spektakel waarin de jonge ploeg van coach Hjalmar Hoekema zich van zijn beste kant laat zien. Kick Braspenning zorgt al snel voor de gelijkmaker en dankzij twee treffers van Tim Taylor neemt Volendam zelfs een voorsprong. Een kleine tien minuten voor tijd weten de Brabanders weer wat dichterbij te komen. Kansen volgen hierna over en weer, maar de beslissing valt twee minten voor tijd als Eindhoven met een meevoetballende keeper gaat spelen. Keeper Thomas Bakker kroont zich tot held door met een fraaie dropkick en van grote afstand het duel te beslissen: 4-2.

Door de zege klimt RKAV Volendam twee plaatsen en houdt het nu drie ploegen onder zich. Op vrijdag 21 april gaat de Hoekema-equipe op bezoek bij VNS United.

Fotografie: Frank Brussel