VOLENDAM - Het was een prima week voor RKAV Volendam. Na doordeweekse bekerwinst in het KNVB-bekertoernooi op Westlandia (3-0) volgde in de competitie ook de eerste zege. Urk werd zaterdagmiddag met 3-0 verslagen. 's Avonds werd duidelijk dat de ploeg van Berry Smit ook in de 1e ronde van de KNVB-Beker een thuiswedstrijd speelt toen Eemdijk uit de koker kwam rollen.

Na twee gelijke spelen en drie nederlagen was een overwinning in de competitie ook hard nodig en nadat men doordeweeks dus al het nodige vertrouwen had geboekt bleek duidelij wat de intenties waren tegen Urk. Na twintig minuten leverde dat een voorsprong op toen Patrick Plugboer uit een fraaie assist van Azeddine Sout raak wist te schieten.

Ondanks een veldoverwicht bleef die stand lang staan. Pas na het invallen van Jens Kras liep de score verder op. Koud drie minuten in het veld kopte hij de bal binnen. Met dank aan de uitblinkende Sout, waarop de Urk-defensie nauwelijks vat kreeg werd het ook nog 3-0. Nadat de handige aanvaller was neergelegd bepaalde Kras vanaf de strafschopstip op 3-0.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij DOVO.