VOLENDAM - Na de nipte uitnederlaag bij Harkemase Boys (2-1) heeft RKAV Volendam de eerste thuiswedstrijd afgesloten met een gelijkspel. Tegen DVS '33 uit Ermelo eindigde het in 1-1.

De ploeg van trainer Berry Smit speelde een prima eerste helft. DVS '33 hanteerde voornamelijk de lange bal en dat leverde tweemaal gevaar op voor doelman Dion Vlak, die zijn doel tot de rust in ieder geval schoon hield. Kort voor de rust kwam de thuisploeg zelf op fraaie wijze op voorsprong door een hard en zuiver schot van Azzedine Sout.

Kort na de rust kwam DVS '33 op gelijke hoogte door een intikker van de ervaren ex-prof Stef Nijland. In het restant kon het duel vervolgens beide kanten opvallen, maar een beslissing viel er niet. Een fikse tegenvaller voor Smit was het uitvallen van linksback Wouter Kwakman die naar het zich liet aan zien zijn arm heeft gebroken.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij Eemdijk.