BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Na drie wedstrijden in de Derde Divisie staat RKAV Volendam nog maar op één schamel puntje. Zaterdag ging de ploeg van trainer Berry Smit met 3-1 onderuit bij het ongeslagen SV Eemdijk.

De thuisploeg dankte de zege aan een sterke openingsfase en aan het feit dat het een stuk slagvaardiger was dan de Volendammers die in de tweede helft niet goed genoeg met hun kansen omgingen. Binnen vijf minuten bracht Jesper van Dalen de thuisploeg al op voorsprong en na een goede aanval zorgde Yannick Bouw in de 22e minuut voor 2-0.

RKAV Volendam bleek in de eerste helft aanvallend onmachtig, maar kwam na de rust een stuk beter voor de dag. Zo misten Jens Kras en Daan Steur goede mogelijkheden en hielden de lat en de goede Eemdijk-keeper de thuisploeg op de been. Waar RKAV Volendam het net niet vond wist Bouw tien minuten voor tijd zijn tweede te maken en was het duel beslist. De tegentreffer van Azzedine Sout kwam te laat om het tij nog te doen keren.

RKAV Volendam speelt komende donderdag thuis als IJsselmeervogels op bezoek komt.