NOORDWIJKERHOUT - RKAV Volendam heeft optimaal geprofiteerd van puntenverlies van concurrenten IJsselmeervogels en SC Genemuiden door zelf de uitwedstrijd tegen VVSB met 1-3 te winnen. De ploeg van trainer Berry Smit staat daardoor weer alleen aan kop in de Derde Divisie.


Roy Tol was de gevierde man want in een fase dat de Volendammers een handvol kansen kreeg leverde hij tweemaal een assist af waaruit werd gescoord. Eerst kon Jim Beers intikken na een voorzet van de rechtsbuiten en daarna kon Patrick Plugboer ongedekt raak koppen. Namens de thuisploeg had De Rijk nog wel de lat geraakt, maar verder was het vooral RKAV Volendam wat de klok sloeg en de 0-2 bij rust was dan ook een zwakke afspiegeling van de ware kansenverhoudingen.

Het was dan ook vreemd dat de gasten zich na de rust steeds meer terug lieten dringen in Noordwijkerhout en het duel werd plotseling weer spannend toen Ricardo Kuyvenhoven een klein kwartier voor tijd de aansluting vond. VVSB ging voor het slotoffensief, maar Volendam profiteerde van de ontstane ruimte toen invaller Daan van Baarsen na een verre ingooi het duel in het slot gooide.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij HSC '21 en de Smit-equipe is gewaarscuwd, want dat was nu net de ploeg die vandaag met 0-4 bij IJsselmeervogels wist te winnen.