EMMELOORD - RKAV Volendam heeft in de Hoofdklasse B goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij middenmoter Flevo Boys te winnen. Joey Tol zorgde in Emmeloord tien minuten voor tijd voor de winnende treffer.

Op het kunstgras van Flevo Boys was het eerste half uur voor de thuisploeg en zij namen na vijf minuten al een voorsprong yoen een schot van Timon Rorije al in het doel leek te gaan, maar Yumé Ramos gaf deze voor de zekerheid nog een laatste tikje: 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde kwam RKAV steeds beter in het spel, de combinaties werden vlotter en Flevo Boys kwam onder druk te staan.. Nog voor de rust leverde dit de gelijkmaker van Iwan Tol op.

De Volendammers wisten dit goede spel na de rust door te zetten al bleef Flevo Boys nog lang overeind. Tien minuten voor tijd moest de thuisploeg echter capituleren en wist Joey Tol de 1-2 te maken. Deze voorsprong trokken de gasten over de streep en was een morele opsteker voor de topper tegen ZVV Urk van komende zaterdag in Volendam.