HARDERWIJK - Niet voor het eerst dit seizoen heeft RKAV Volendam een zeker lijkende overwinning in de slotfase uit handen gegeven. Op bezoek bij VVOG in Harderwijk eindigde het in 1-1.

In een open eerste helft waren er kansen voor beide doelen. Voor de Volendammers was met name Daan Steur gevaarlijk, maar zoel zijn kopbal als een schot werden door keeper Hoogewoning gepakt.

Na de rust waren het de gasten van trainer Berry Smit die het beste van het spel hadden. Na een uur meende men recht te hebben op een strafschop toen Lennart Tol werd neergehaald door Hoogewoning, maar de arbiter zag er niets in. Tol nam sportieve wraak door een kleine tien minuten later de keeper wel te passeren. Volendam leek hiern ahet duel onder contrle te hebben, maar voor de zoveelste keer dit seizoen ging het mis toen een bal in de 95e minuut voor Hakvoort viel die zich geen moment bedacht.

RKAV Volendam, daat veertiende staat in de Derde Divisie, hervat de competitie op 14 januari met een uitduel bij Sportlust '46.