VOLENDAM - In een wedstrijd met alles er op en er aan heeft VV katwijk in extremis de zege weten te pakken op bezoek bij Jong FC Volendam. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Volendammers die een verdiende 2-0 voorsprong hadden genomen. Een rode kaart voor keeper Joey Roggerveen en drie goals binnen een kwartier van Marciano Mengerink deden de wedstrijd echter volledig keren (2-3).

Hoewel de gasten uit Katwijk beter begonnen en via Mengerink al een goede kans kregen op de openingstreffer daar sloegen de Volendammers in kort tijdsbestek tweemaal toe. Via een fraai schot van Kevin van Gaasteren en een kopbal van de vrijstaande Brian Plat ging de thuisploeg met een comfortabele voorsprong rusten.

De thuisploeg kreeg via Blel en El Kadiri zelfs de mogelijkheid om het duel na de rust definitief in het slot te gooien. Dit gebeurde echter niet en het duel keerde volledig toen de debuterende keeper Roggeveen buiten zijn strafschopgebied hands maakte en scheidsrechter Rozendaal rood toonde. Doelman Barry Lauwers werd ingebracht, maar deze moest binnen vijf minuten al de bal uit het halen bij een benutte penalty van Mengerink nadat Youssef Blel de bal ongelukkig op zijn schouder had gekregen. De druk van Katwijk werd nu groot en nadat Jordy Hilterman vijf minuten voor tijd op de paal schoot was Mengerink er als de kippen bij om de rebound te benutten. Waar Jong FC Volendam op basis van strijdlust wel recht had op een punt liep het geheel anders toen Mengerink in de slotminuut zijn hattrick voltooide.

Jong FC Volendam - VV Katwijk 2-3 (2-0)
25. Van Gaasteren 1-0