VOLENDAM - Marnix Roos gaat na dit seizoen een avontuur aan in de Bundesliga. De rechteropbouwer en kersverse bekerwinnaar van HV KRAS/Volendam maakt in het nieuwe jaargang de overstap naar Füchse Berlin, de huidige nummer zes op het hoogste niveau van Duitsland.

De 19-jarige linkshander kwam in 2017 over van het Haagse HV Hellas om in Volendam een topsportprogramma te volgen. In dienst van de oranjehemden ontpopte Roos zich al snel tot een belangrijke speler in het team van trainer Peter Portengen.

Algemeen manager Joost Ooms “We volgden Marnix al twee jaar toen hij bij Hellas speelde en zagen hem al als een ruwe diamant. We hebben in hem geïnvesteerd omdat we vinden dat hij de potentie heeft een groot speler te worden. Zijn leven stond hier door het topsportprogramma in het teken van sport en school. Het is lovenswaardig dat een jongen van zijn leeftijd zo veel tijd wil investeren in sport en studie om zo in te zetten op de toekomst.”

“We hopen dat Marnix in Duitsland een succesvolle toekomst tegemoet gaat”, vervolgt Ooms. “Net als meerdere andere spelers die bij KRAS/Volendam hebben gespeeld. Het verheugt mij dat onze club weer een rol in de ontwikkeling van een speler als Marnix heeft kunnen spelen. En natuurlijk hopen we dat hij over een aantal jaar terugkeert om dan zijn ervaring te delen met de talentvolle Volendamse jeugd.”

Verder in Bundesliga
De verrichtingen van Roos in de BENE-League en de nacompetitie van de Eredivisie is ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven. Bundesligist Füchse Berlin wil de handballer graag toevoegen aan het belofteteam. Roos treedt hiermee in de voetsporen van Dani Baijens, die via Volendam bij het talententeam van SG Flensburg-Handewitt terecht kwam. Inmiddels schittert hij wekelijks op het hoogste niveau bij TBV Lemgo Lippe.

Ooms: “Het doet KRAS/Volendam goed dat wederom een jonge speler vol toekomstperspectief zich aansluit bij de Bundesliga. Ik zie dit naast de ontwikkeling van Marnix ook als een compliment voor het opleidingsniveau in Volendam. Ik wil Marnix namens de hele club bedanken voor zijn inzet de afgelopen seizoenen. Mede door hem hebben we de bekerfinale gewonnen en zijn we nog volop in de race voor het landskampioenschap.”