VOLENDAM - Na de 0-1 zege in Echt heeft Jong FC Volendam ook de eerste thuiswedstrijd gewonnen. Tegenstander Blauw Geel '38 werd met een 3-0 nederlaag terug naar Veghel gestuurd. Voor de ploeg van Johan Steur was Martijn Kaars twee keer trefzeker.

In een zonnig Kras Stadion trakteerden beide ploegen de toeschouwers een leuke pot voetbal. Het was in de eerste helft vooral Jong FC Volendam dat het beste van het spel had. Toch was de eerste mogelijkheid voor onze gasten uit Veghel. Doelman Barry Lauwers kwam goed uit zijn goal en voorkwam daarmee dat Joey Hellstern echt gevaarlijk kon worden. Maar daarna was het Volendam wat de klok sloeg. Mohamed Betti, Martijn Kaars, Derry John Murkin en Youssef Blel hadden allemaal het vizier net niet op scherp staan of zagen de doelman redden. Na iets meer dan een half uur was het net als een week eerder Nick Runderkamp die de wedstrijd opende. Met een soort gelijke goal, schot vanaf de linkerkant, verschalkte hij de doelman. De gasten zetten hierna nog even aan om voor de rust alsnog gelijk te kunnen maken. Maar de laatste kans voor de thee was voor de thuisploeg. Na een prima aanval verscheen Youssef Blel voor de doelman. In plaats van een hoek te kiezen schoot hij rechtdoor, waardoor de doelman kon redden.

Na de rust stond er een heel ander Blauw Geel binnen de lijnen. Ze begonnen fel aan deel twee en de verhoudingen waren nu ook meer gelijk. Via Danny Verbakel werd het uit een corner bijna 1-1, maar de bal vloog gelukkig net voorbij de verre paal naast de goal. Niet veel later redde Barry Lauwers uitstekend bij een klutsbal. Het leek er dan ook op dat we zaten te wachten op de gelijkmaker, maar daar stak Martijn Kaars een stokje voor. Een aanval die op de linker flank werd opgezet kwam op rechts bij Kaars. Deze schoot de bal langs doelman Brahim Zaari. Volendam had de wedstrijd weer redelijk onder controle, maar toch bleven de gasten gevaarlijk met de lange ballen. Bij een snelle uitval had doelman Lauwers het geluk dat de lat hem hielp nadat hij geen antwoord had op een harde inzet. Met nog een klein kwartier op de klok gooide Martijn Kaars de wedstrijd definitief op slot. Uit een op het oog lastige hoek passeerde hij de doelman en was de tweede overwinning van Jong FC Volendam een feit. Volgende week gaat Jong FC Volendam op zondag op bezoek bij Quick uit Den Haag. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Opstelling Jong FC Volendam:
Barry Lauwers, Mohamed Betti, Daan Klinkenberg, Mike Eerdhuijzen (77. Brian Plat), Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Youssef Blel (89. Jip Molenaar), Anthony Berenstein (67. Max Veerman), Derry John Murkin

Opstelling Blauw Geel '38/JUMBO:
Brahim Zaari, Edwin Huibers, Martijn van Loon, Mustafa Guler, Joey Hellstern, Sander Egmond, Jean-Claude van Aanholt (59. Mark Dobbelsteen), Tim Rerimassie, Koen van der Zanden (63. Rick Polman), Hidde van Dijk, Danny Verbakel (59. Yevghenny Marceli)

Scheidsrechter: M. (Martijn) Vos (Warnsveld)

Toeschouwers: 200

Score verloop: 35. Nick Runderkamp 1-0, 62. Martijn Kaars 2-0, 78. Martijn Kaars 3-0