VOLENDAM - Jan Schilder is komend seizoen de nieuwe assistent-trainer van Garage Kil/Volendam. De voormalig trainer van meerdere jeugd- en breedtesportteams bij HV KRAS/Volendam zal hiermee een deel van de functie van vertrekkend assistent Pim Ligthart overnemen.

“Het lijkt mij erg leuk om onderdeel van het eerste damesteam te worden”, vertelt Schilder. Jan van Ab, zoals hij in de volksmond bekend staat, is momenteel de hoofdtrainer van Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 en stond eerder aan het roer bij de Jongens A1 en C1.

Ruud van den Broeck kent hij uit de tijd waarin hij zelf nog handbalde. “Ruud begon bij KRAS/Volendam als trainer van de A-jeugd. Daar speelde ik destijds ook in.” Schilder gaat de oefenmeester zoveel mogelijk bijstaan. “Mijn exacte rol hebben we nog niet helemaal besproken. Ik heb al jaren ervaring met het organiseren en trainen van allerlei teams, dus ik ga helpen waar ik kan.”

Schilder is hiermee de volgende aanvulling voor de technische staf van komend seizoen. Anja Tol en Deniece Feijen, die na dit seizoen stoppen als speelsters, worden de teambegeleiders van de damesselectie.