VOLENDAM - Serge Ter Horst begint per direct als hoofdtrainer van het damesteam GarageKil/Volendam. Tot vandaag maakte Ter Horst samen met Martijn Cappel deel uit van het trainersduo voor de beloftenploeg van Volendam.


Dit is niet de eerste keer dat Ter Horst voor een damesteam staat. Voor hij bij HV KRAS/Volendam aan de slag ging was hij werkzaam als hoofdtrainer bij het damesteam van DSS, dat uitkomt in de Eerste Divisie. Eerder had hij de leiding over Aristos, waar hij ook speler is geweest. Zijn actieve carrière als handballer bracht hem verder langs SV De Blinkert, Kolping en Green Park Aalsmeer.

‘In de zoektocht naar een nieuwe trainer werd ik benaderd door de Topsportcommissie met de vraag of ik interesse had. Het was geen makkelijke keuze, omdat ik ook nog graag mijn plannen met Cappel wilde uitvoeren. Maar deze kans moet ik grijpen’, reageert Ter Horst.

De switch van heren naar dames handbal is voor Ter Horst geen probleem. ‘In de basis gaat het om hetzelfde. Waarbij wij bij de heren meer focus leggen op het atletisch vermogen zal dat bij de dames gaan om het combinatiespel in de wedstrijd. Daarnaast is mijn eerste doel als nieuwe trainer om de rust terug te brengen in de groep. Als trainer ben ik eindverantwoordelijk voor het geheel maar vind ik het van groot belang dat de dames ook invloed hebben op het proces. Ik ben niet van het opleggen en vind het juist belangrijk dat alles gedragen wordt door de groep. En vooral dat ze plezier hebben!’, zegt Ter Horst.

‘Vanuit de Topsportcommissie zijn we verheugd dat we als vereniging Serge Ter Horst aan hebben kunnen trekken als hoofdtrainer bij de dames van Garage Kil/Volendam. Het is voor de club geweldig dat er intern een trainer is met de kwaliteiten van Ter Horst die nu door kan schuiven als hoofdtrainer naar het hoogste niveau bij de dames. De club en Serge kennen elkaar al goed aangezien hij in het afgelopen seizoen samen met Martijn Cappel verantwoordelijk was voor de Heren 2 van Volendam. Serge Ter Horst kan direct starten en zal de laatste 2 competitiewedstrijden de coaching ook op zich nemen. Wij verwachten dat ons eerste damesteam onder zijn leiding uit kan groeien naar een team wat in de eredivisie kan aansluiten bij de top’, aldus Janneke Ploegsma, voorzitter Topsportcommissie.