VOLENDAM - De handbalsters van SEW hebben net voor de winterstop de aansluting met het linkerrijtje weer gevonden en afatsnad genomen van de onderste plaatsen waarin tegenstander Volendam nog steeds bivakkeert. De Westfriese handbalsters wonnen zaterdagavond met drie punten verschil in Sporthal Opperdam.


Volendam opende brutaal en toonde vanaf het eerste fluitsignaal de nodige werklust en kwam in de openingsfase even op een 5-3 voorsprong. Aan de hand van ex-Volendam speelster Denise Mol herstelde SEW zich echter snel om vijf punten voorsprong te nemen. De thuisploeg van coah Makay hesrtelde zich echter en bij rust was het verschil nog maar één punt: 19-20.

Na de pauze viel zelfs de gelijkmaker, maar daarna liep SEW weer puntje voor puntje uit. Met een glansrol voor beide keepsters. zowel Marit Huiberts (Volendam) als haar collega aan de andere kant Cindy van Horssen speelden een puike partij, liep SEW daarna puntje voor puntje uit. Naats de al genoemde Mol bleek daarbij ook Isa op den Kelder op schot (net als Mol acht treffers). Acht doelpunten waren er aan Volendamse zijde ook voor Jaimy mens, maar dit leverde uiteindelijk geen resultaat op voor de thuisploeg, want het eindigde op 31-34.

De competitie in de eredivisie wordt hervat op 6 januari als SEW koploper Venlo ontvangt. Volendam gaat dan op bezoek bij Quintus.