VOLENDAM - Het was een slecht weekend voor zowel de handballers als handbalsters van Volendam. Beide ploegen gingen onderuit. De heren gaven zelfs een voorsprong van ten doelpunten uit handen terwijl de vrouwen met slechts één doelpunt verschil verloren in Geleen.

Met name de heren van HV Kras/Volendam zullen deze week nog wel eens terugdenken aan het duel tegen Tongeren uit Belgiè. De ploeg van Mark Ortega begon uitstekend, bouwde gestaag een voorsprong op en stond bij rust zelfs met 16-9 voor. Ook in de tweede helft ging men op die voet door richting 19-9. dat tien doelpunten verschil geen garantie biedt bleek maar weer eens want vanaf dat moment ging alles fout wat er fout kon gaan en Tongeren profiteerde optimaal. Binnen tien minuten was de voorsprong nog maar vijf punten (21-16) en het Volendamse vertrouwen verdween helemaal toen Tongeren op 24-25 kwam. Nadat Bourguet, topscorer met zes treffers, bij die stand ook nog een strafworp miste was het gedaan met de aspiraties en liepen de gasten uit naar 25-28.

Ook de dames van Volendam kregen een koude douche. Op bezoek bij V&L ging men voor de winst, maar stond men binnen mum van tijd met 9-2 achter waardoor men continu achter de feiten aan liep. het kwartje leek wel te vallen en bij rust had men de achterstand al terug gebracht tot twee doelpunten (13-11). De ploeg van Serge ten Horst bood ook in de tweede helft behoorlijk wat strijdlust, maar toch lukte het niet langs de Limburgers te komen (27-26).