DEVENTER - Zonder de geblesseerde vaste waarden Zakaria El Azzouzi en Noah Fadiga moest het jonge team van trainer Wim Jonk aantreden in de Adelaarshorst. Micky van der Ven, 18 lentes jong, maakte zijn debuut als linksback. Op het veld waar door FC Volendam al jarenlang geen goed resultaat geboekt werd, was er dus een stevige taak weggelegd voor de elf die vanaf de aftrap startten.

Wie in de openingsfase een aandringende thuisploeg had verwacht kwam bedrogen uit. FC Volendam was keurig georganiseerd en gaf niks weg. Het voetbalde ook stukken makkelijker dan de Eagles. Na 14 minuten schoot Jelle Duin de bal vanaf de zestien in handen van Hobie Verhulst. Een paar tellen later deed Darius Johnson hetzelfde.

Terwijl er niks aan de hand was, kwam FC Volendam na 25 minuten plotseling op achterstand. Elmo Lieftink mocht uit een corner geheel vrij inkoppen: 1-0. FC Volendam was even uit balans, wankelde bij een schot van Richard van de Venne, maar voetbalde zich weer terug in de wedstrijd. Tot kansen leidde dat evenwel niet, waardoor de ruststand 1-0 was.

Centrale verdediger Mike Eerdhuijzen bleef in de kleedkamer achter, nadat hij voor rust met het hoofd hard in aanraking kwam met het hoofd van een Deventernaar. Darryl Baly verving Eerdhuijzen. Het duurde precies 69 tellen alvorens de bal in het net achter Nordin Bakker lag. Opnieuw mocht een Eagle vrij inkoppen: 2-0 door Maecky Ngombo. Een paar minuten later was het 3-0. Knullig verdedigen in de eigen zestienmeter leverde een cadeautje op voor Martijn Berben die het gretig uitpakte.

Eagles goalie Hobie Verhulst moest zich na 65 minuten strekken toen een afgeweken schot binnen dreigde te vallen. Dit betekende een van de eerste wapenfeiten van FC Volendam na de rust. De snelle goals hadden de jonge ploeg van Wim Jonk danig in de war gebracht. Toen iedereen zich op de wissel van Francesco Antonucci concentreerde kreeg Jelle Duin ineens een grote kans, maar oog in oog met Verhulst verloor hij het overzicht.

Aan de andere kant mazzelde FC Volendam, omdat de thuisploeg verzuimde de vierde treffer binnen te schieten. Via Jari Vlak en Antonucci werd Verhulst tien minuten voor tijd van afstand op de proef gesteld, maar de voormalig Volendammer gaf geen krimp. De Volendammers probeerden het nog wel, maar de snelle treffers vlak na rust kwam het niet meer te boven. Net als vorig jaar keerde het terug met een 3-0 nederlaag.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0 (1-0)
24. Lieftink 1 - 0
47. Ngombo 2 - 0
51. Berden 3 - 0