VOLENDAM - Niet voor het eerst dit seizoen heeft RKAV Volendam in de slotfase een slotfase laten glippen. In de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Sparta Nijkerk moest men in de bleeuretijd de gelijkmaker toestaan: 2-2.

De ploeg van Berry Smit begon niet al te best aan het duel want in de vijde minuut speelde Wessel Stuijt te kort terug op keeper Binken en Roy Bakkenes kon profiteren. Na een half uur kwam RKAV Volendam op gelijke hoogte toen de scheidsrechter hands constateerde en Jens Kras vanaf elf meter raak schoot.

Koud uit de kleedkamer voor de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door een prachtig hoogstandje in de kruising van Lennart Tol. Lang hield Volendam hierna stand, maar in de blessuretijd kon invaller Ricardo Fransberg de 2-2 binnen tikken.

RKAV Volendam, dat nu dertiende staat, gaat komende zaterdag op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst, Sportlust '46 in Woerden.