VOLENDAM - Martijn Kaars ziet sterke seizoenstart onderbroken
FC Volendam is niet erg gelukkig. Erik Schouten langdurig geblesseerd, Joey Veerman er een paar maanden uit en ook Paul Kok, Gijs Smal, Daan Klinkenberg en doelman Jordi van Stappershoek zaten in de lappenmand. En als je als club in de hoek zit waar de klappen vallen, dan lijkt alles wel tegen te zitten. Martijn Kaars viel vorige week maandag tijdens de training uit. Per brancard werd hij van het veld gedragen.


Een MRI-scan in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis wees uit dat het niet zijn meniscus was. “Dat was mijn grote vrees. Het lijkt gelukkig mee te vallen. Ik hoop over een aantal weken weer te kunnen spelen. Loop nu op krukken en moet voorlopig rust houden. Klote natuurlijk, maar blessures horen bij het voetballen. Al ben ik nooit langer dan twee weken geblesseerd geweest.”

Topscorer
Kaars was het voetbalseizoen uitstekend begonnen. Bij Jong Volendam is hij topscoorder met vijf doelpunten. Misha Salden gaf hem een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen Willem II en voor de competitie tegen Helmond Sport. In beide wedstrijden scoorde de Monnickendammer eenmaal.

Martijn Kaars (19) zette zijn eerste voetbalschreden bij Monnickendam en zat van zijn 11e tot 15e jaar in de jeugdopleiding van FC Volendam. Waarna hij naar Ajax vertrok. “Tot onder 19 heb ik bij Ajax gespeeld. Ik kwam er weinig meer aan spelen toe. Zag geen toekomst meer bij Ajax”, verklaart hij zijn terugkeer naar FC Volendam.

Voor de productieve Martijn Kaars, broer van Dennis Kaars die vorig seizoen prof was bij FC Den Bosch en nu voor Quick Boys uitkomt, kwam de recente trainerswissel niet als een donderslag bij heldere hemel. “Als een club bijna geen punten pakt, hangt dat in de lucht. We doen allemaal ons stinkende best op het veld. We hebben de pech dat Joey Veerman en Erik Schouten langdurig geblesseerd zijn en een aantal andere spelers in de lappenmand zat of nog niet fit genoeg was om te spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het elftal snel beter gaat draaien en punten gaat pakken.”