VOLENDAM - De kantine van sporthal Opperdam is komende zaterdag alcoholvrij. HV KRAS/Volendam en Alliantie Kansrijk organiseren rond de Eredivisiewedstrijd tussen Garage Kil/Volendam en Geonius/V&L een LEF-evenement voor jongeren.


Gezonde toekomst

LEF is een initiatief van de gemeente Edam-Volendam. Met dit programma hoopt de gemeente het gebruik van verdovende middelen bij de jeugd terug te dringen. Dit om te zorgen voor een gezonde toekomst en samenleving. Lees hier meer over LEF.

Voor een sportorganisatie als KRAS/Volendam staat een gezonde leefstijl voor jongeren hoog in het vaandel. Ook het plezier kunnen hebben zonder het nuttigen van alcohol hoort hier bij. Om deze gedachtegang kracht bij te zetten worden de handen ineengeslagen met Alliantie Kansrijk en hoopt KRAS/Volendam een rol als voortrekker in te nemen voor andere organisaties binnen de gemeente.

DJ en dansgroep
Tijdens het evenement zijn vele jongeren uitgenodigd om Garage Kil/Volendam te steunen in een cruciale wedstrijd in de Eredivisie. Via verschillende scholen biedt de handbalvereniging gratis kaartjes aan voor jongeren.

Rond de wedstrijd zal een DJ muziek draaien, terwijl er in de rust van de wedstrijd een dansgroep komt optreden. In de kantine van sporthal Opperdam zijn nog altijd bier en wijn verkrijgbaar, maar beiden bevatten geen alcohol.